Guidad promenad 2017

Portalbild

Guidad promenad Längs Hälsans stig i Skellefteå
med Ulf Lundström.

Onsdagen 7/6 kl. 18:30 samlades cirka 45 personer denna soliga och varma sommardag, utanför entrén till Nordanå för att gå en promenad längs hälsans stig med Ulf Lundström som guide. Han berättade bland annat om framställning och exportering av tjära som skedde på Nordanåområdet under andra världskriget, flottning av timmer i älven och Lejonströms sågverk togs också upp under promenaden, Skellefteå landskyrkas historia, liksom en del om Bonnstans historia.

Nordanågårdens bakgrund och även 1809 års krig och slaget vid Lejonströmsbron berättade också Ulf om och vad det hade för konsekvenser för Skelleftebygden, med mera.

I mitt tycke en mycket trevlig och lärorik promenad, det tror jag att övriga deltagare vid vandringen också tyckte!

Anton Rosendahl
Ledamot, Skellefteå Hembygdsförening

Foto & Film
Kjell Stenberg
Vice ordf, Skellefteå Hembygdsförening.