Nordanådagen 2015

Söndagen 5 juli var det dags för den femtonde Nordanådagen, Kl. 12.00-14.30 som Hembygdsföreningen, tillsammans med Släktforskarna och SKEFO i samarbete med Vuxenskolan, Medborgarskolan och Skellefteå Kulturförening.

Tanja Olofsson var den som hade kommit med idén eftersom det inte var många besökare där i det vackra området som idag har många aktiviteter och är en mycket omtyckt träffpunkt.
I år var temat ”Farfar.” Harald Larsen var dagens gäst, som berättade om Sara Lidmans farfar, Erik Nilsson, som tog sig namnet Lidman 1881 och är huvudpersonen i ”Jernbaneromanerna”. Harald Larsen hade många intressanta händelser att berätta om denne man.
Ulf Lundström, Nils-Erik Westermark och Allan Boström var några av de som berättade om sina farfäder.
Musikgruppen ”Senadrage” spelade och sjöng populärmusik och allsång hanns också med.

Inga-Britt Lundmark hade Bildverkstad, uppskattat för barn. Servering med kaffe, med gott hembakat bröd. Försäljning med varmkorv. Släktforskningshörna och ett bokbord med böcker och skrifter.

Dagens värdar var Agda Johansson och Rolf Granstrand.
Vädret var vackert och ett hundratal hade mött upp.
En omtyckt träff i oasen Nordanå.

Ingrid Holmberg.
Foto: Ingrid H. Bild av Harald Larsen.