Vintermöte 2018

2018 onsdag den 24 januari, hölls den årliga Skellefteå Hembygdsförenings Vintermöte,
hölls i Nordanå Hörsal kl.18.30.
Kvällens gäst var chefredaktör, Marcus Melander NV.

Vi åhörare som har levt med ”Norran” som redan trycktes 1910 och som hämtade tidningen i byarna.
Marcus kunde berätta mycket intressant och även vi som hade fler tidningar, men Norran var bäst.
Under 20-talet kom Bolidenguldet. Det var stort, men flera rena vatten, förstördes i våra trakter.
1944 kom finska kvinnor, barn och kor som även vi såg en bild, när de gick genom stan.

1960-talet hade Skellefteå blivit större. Fyrverkeri fanns också. Det hände mycket. Palmemordet 1986.
Slaget mot ÚSA 2001. Vi äldre trivs ännu med Norran. Nu är det Internet som gäller. Säg vem som vi inte

har en mobil? Våra större och mindre barn och barnbarn har inga svårigheter alls. Vi kan vara sämre
med tekniken. Ungdomarna skulle nog inte heller betala och läsa Norran, det finns andra sätt.

Men ännu så trivs vi med Norran och vi gläder oss att tidningen ännu är fräsch och vi får vår tidning
hemskickade till våra hem även om det kostar.

Vi tackar som du berättade så intressant och det ställdes många frågor.

Ordförande, Agda avtackade med en bok till Marcus. Tusen tack från oss alla.

Tack för att jag får skicka bilden av Marcus Melander till dig Pär Lindström,
till Föreningarna.