Visning Yttervik

Välkommen till Yttervik!

Söndag 3 juni blir det guidad visning av ”Ytterviks hamn”
och Verners-huset med gamla möbler och kläder. Kl 11-15.

Vid Nilsviken i Norra Yttervik vilar fyra gamla båthus. Det äldsta är från 1700-talet och ligger högt uppe på land.
Då var här en sjudande verksamhet.
Nu har Ytterviks Samfällighetsförening med stöd av Länsstyrelsen renoverat båthusen och vill visa resultatet.

I husen finns många gamla båtar, bl a en ovanlig färja i vilken man fraktade kor till Långön. Fisket var också viktigt för byborna och mängder av gamla redskap finns att se.

Dessutom har många intressanta människor bott i närheten.
Vi berättar om dem på tavlor som följer stigen ned till viken.
Stigen, ca 150 m lång, är skyltad från N. Yttervik 135. P-platser finns. OBS. Grova skor behövs. Ta gärna med fika.

Vi visar också Verners, ett hus i 1920-talsstil. Där finns mycket möbler och fina kläder från äldre tider att se.
Huset ligger nära byavägen.

Resa från stan: Ta gamla E4 mot Tjärn…Yttervik. Efter 13 km ta vänster mot N Yttervik.
Resa från söder: Från E4, ta Sundgrundsleden 1 km, sen mot N Yttervik.

Ev frågor – kontakta Barbro Viklund 070 – 56 48 902